De villa het Balatonmeer Prijzen en spelregels
 

VILLA PÖLE, HET HUIS

In vroeger tijden bezat iedere welgestelde familie uit Budapest een villa of vakantiehuis aan het Balatonmeer. Aan de Ady Endre utca zijn daarvan nog enkele mooie exemplaren bewaard gebleven. 
Villa Pöle 
vakantiehuis aan het Balatonmeer, Hongarije.
 

Villa Pöle werd gebouwd in 2005. Het huis is als familie-vakantiehuis gebouwd, dat ook de strengere winters van Hongarije moest doorstaan. In de winter vriest het Balaton regelmatig dicht en dan is het mogelijk om te schaatsen of over de grote bevroren vlakte te wandelen. De muren van Villa Pöle zijn dik, de ramen zijn voorzien van luiken, er is centrale verwarming en een gezellige haardkachel. 
Gebouwd in 2005
De ramen zijn voorzien van luiken.
 

Villa Pöle ligt aan de Ady Endre utca, genoemd naar een van de beroemdste dichters van Hongarije. Dit is een doodlopende straat, met alleen bestemmingsverkeer.

Het meer en het (gras)strand ligt op 150 meter loopafstand. Voor het huis zijn drie parkeerplaatsen, maar het is ook mogelijk om max. twee personenwagens op de oprit binnen het hek te plaatsen. 
Woonkamer
Binnen is er een ruime woonkamer.
 

Het huis is voorzien van een overdekt terras, waar men aan de grote lange tafel met het hele gezelschap kan eten. Binnen is er een ruime woonkamer voorzien van (Nederlandse) TV, video en stereo installatie, en een houtkachel. De aparte kleinere eetkamer is voorzien van ADSL internet aansluiting. De uitstekend ingerichte open keuken nodigt uit tot het maken van de lekkerste gerechten en is voorzien van een Amerikaanse koelkast (met ijsblokjes-machine), magnetron, afwasmachine en o.a. een senseo koffiezetapparaat. In de bijkeuken, die tevens als extra badkamer is ingericht, bevindt zich de wasmachine. De bijkeuken heeft een directe buitendeur. De was kan gedroogd worden in de buitenlucht aan de praktische droogmolen. Er is een apart toilet op de begane grond. 
Ingerichte open keuken
Nodigt uit tot het maken van de lekkerste gerechten.
 
Eetkamer
Smakelijk eten!
 

Op de eerste verdieping bevinden zich drie tweepersoons-slaapkamers voorzien van uitstekende boxspring hotelbedden (1.90 x 90 cm). Verder bevindt zich hier een apart toilet, een kleine badkamer met toilet en douche en een grotere badkamer met ligbad, aparte douche en toilet.

Op de tweede verdieping vindt u de vierpersoons-slaapkamer (geen stapelbedden), voorzien van wastafel met koud en warm stromend water. 
Slaapkamers
Uitstekende boxspring hotelbedden.
 
Slaapkamers
Tweepersoons - hotelbedden.
(1.90 x 90 cm)

 
Drie badkamers
waarvan een met ligbad
voldoende handdoeken
 

De tuin rondom het huis heeft een schaduwrijke hoek onder grote bomen, maar ook is het mogelijk om lekker te zonnebaden. Er zijn ligstoelen en (tuin)regisseurstoelen aanwezig. Er is een goede tafeltennistafel achter het huis.

Een grote vuurschaal maakt het mogelijk om tijdens de zwoele zomeravonden een kampvuur aan te leggen. 
Tweede verdieping
vierpersoons-slaapkamer

 
De directe buurman van Villa Pöle is het hotelcomplex OTP. Een goede buur is beter dan een verre vriend. En de OTP is onze goede buur. Via de passepartout-kaart (in de villa) kunt u vrij gebruikmaken van het binnenzwembad, de sauna en de tennisbanen van de OTP. Het is wel zaak de passepartout-kaart te tonen bij het betreden van het zwembad/sauna en bij het reserveren van de tennisbaan. Maar u kunt natuurlijk ook gebruik maken van het mooiste zwembad ter wereld…. het Balatonmeer.

 
Balkon
Met relax-chairs.
 
Fietspark
Onze standaard is Batavus 
 
Slaapkamer
Met werkhoek.
 
Ruim voldoende serviesgoed aanwezig
 
  ^TOP informatie: ilona@palasthy.nl  
webmaster